האנשים העשירים בעולם בשנת 2021

בעוד שברחבי העולם אנשי עסקים, בעלי חברות, יזמים ואזרחים פשוטים "מלקקים את הפצעים" לאחר כמעט שנתיים של התמודדות עם הקורונה, חלק מבעלי ההון המובילים בעולם מסיימים את שנת 2021 כשמצבם טוב מתמיד ואף ממשיך להשתפר. אלו הם המיליארדרים המובילים בהונם לשנת 2021.
עם סיומה של שנת 2021, שנת הקורונה השנייה, שמרו עשירי העולם המובילים על הונם ובחלקם אף הוסיפו לו ויצרו שינויים ותהפוכות בדירוגם מהשנה שחלפה. על אף השביתות, הסגרים, סגירת הגבולות ויתר השלכות התפשטות נגיף הקורונה על חיינו, נהנו חלק מהמיליארדרים דווקא מגידול בפעילות עסקיהם ובהתאמה גם בהכנסותיהם וברווחיהם.
בין עשרת המיליארדרים המובילים, אשר הונם הכולל נאמד בכמעט טריליון וחצי (1500 מיליארד) דולרים ניתן למצוא את ענקי הטכנולוגיות וההייטק המוכרים, אך אליהם הצטרפו גם בעלי הון מענפי הפיננסים וההשקעות, האופנה והקמעונאות.
מקום ראשון: אילון מאסק – 285 מיליארד דולר
מייסד Tesla ו – SpaceX הינו סמל ליזמות וחדשנות. עם חברת טסלה שייסד והפכה למובילה בשוק רכבי החשמל וחברת הטילים שברשותו, אין ספק שאיילון מאסק הוא אחד ממחוללי המהפכות בתחום התחבורה (על כדור הארץ ומחוצה לו) שמשנה את עולמנו וצפוי להשפיע באופן משמעותי על חיי כולנו.
מקום שני: ג'ף בזוס – 198.5 מיליארד דולר
מייסד ענקית המסחר האלקטרוני אמאזון, התחיל את דרכו בתחום ממוסך ביתו בשנת 1994 והפך תוך פחות משלושה עשורים לאיש העשיר בעולם. את תואר זה איבד ג'ף בזוס במהלך השנה לטובת אילון מאסק ואף זכה לציוץ בטוויטר מהאחרון כשהתרחש המהפך.
מקום שלישי: ברנרד ארנו – 187.9 מיליארד דולר
ברנרד ארנו הינו בעל האימפריה המונה כ – 70 מותגי יוקרה הנחשבים למובחרים בעולם ובהם מותגי אופנה (לואי ויטון), טיפוח (ספורה), תכשיטים, קוסמטיקה, משקאות ועוד.
מקום רביעי: ביל גייטס – 136.2 מיליארד דולר
ביל גייטס עשה את רוב הונו מענקית התוכנה שייסד – מייקרוסופט. כיום הוא יושב בראש קרן הצדקה הפרטית הגדולה בעולם – קרן גייטס.
מקום חמישי: לארי אליסון – 123 מיליארד דולר
מייסד ענקית התוכנה אורקל, המחזיק כיום ב – 35% מהחברה ונחשב לאחד מאנשי הטכנולוגיה המבריקים של ימינו. הוא פרש מתפקיד המנכ"ל בחברה שייסד ומשמש כיום כמנהל הטכנולוגיה של החברה וכיו"ר.
בהמשך רשימת עשרת המיליארדרים המובילים, ניתן למצוא את לארי פייג' (120.8 מיליארד), סרגיי ברין (116.4 מיליארד), מארק צוקרברג (111.3 מיליארד), סטיב בולמר (104.2 מיליארד) ואת וורן באפט (100.3 מיליארד דולר) הסוגר את הרשימה.
לפי פורבס, הצטרפו במהלך שנת 2021 כ – 660 מיליארדרים (מתוכם 493 חדשים) וכעת מספרם עומד על כ 2755. עוד עולה מהנתונים כי כ – 86% מהמיליארדרים הפכו השנה (על אף משבר הקורונה) לעשירים יותר משהיו בשנה שלפני כן. בסך הכל, מסתכם הונם של כלל המיליארדרים בשנת 2021 בכ – 13 טריליון דולר, לעומת כ – 8 טריליון דולר "בלבד" בשנת 2020.